Χάρτης

Τσίντζινα (Πολύδροσο) Λακωνία

Google συντεταγμένες: 37.178727, 22.592627

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για τους επισκέπτες που έρχονται από Αθήνα, παρακαλώ ακολουθήστε την διαδρομή από Τρίπολη προς Σπάρτη, από το παλιό οδικό δίκτυο χωρίς διόδια, στην έξοδο Σπάρτη χωρίς διόδια.

Είσοδος 1 Καρυές - Βαρβίτσα - Βαμβακού - Τσίντζινα . Προτείνεται στην περίπτωση που έχετε χρόνο και ταξιδεύετε ημέρα. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς και στο μεγαλύτερο μέρος της περνάτε μέσα από πυκνό δάσος ελάτων και πεύκων. Το οδικό δίκτυο είναι ασφαλτοστρωμένο στο 100% της διαδρομής, αλλά έχει πολλές στροφές. Η συγκεκριμένη διαδρομή προτείνετε συνήθως για την επιστροφή.


FULL MAP

Είσοδος 2 Βασαράς - Βέρια - Τσίντζινα. Η διαδρομή προτείνεται σαν πιο ξεκούραστη, διότι έχει λιγότερες στροφές (ειδικά αν βρεθείτε βράδυ στην περιοχή). Προσοχή στα 12 χλμ περίπου πριν από τη Σπάρτη, και στο 45ο χλμ μετά την Τρίπολη (θέση Α του χάρτη δεξιά), στην πρώτη διασταύρωση που θα συναντήσετε ακολουθήστε ταμπέλα αριστερά για Βουτιάνους - Σελλασία, και όχι δεξιά προς Σπάρτη, και στα 30μ αμέσως μετά πάλι αριστερά προς Βασσαρά, Βέροια, Πολύδροσο. Το πρώτο χωριό που θα περάσετε είναι ο Βασσαράς, το επόμενο τα Βέροια (προσοχή στην είσοδο στα Βέροια - δεν πάτε προς Μοναστήρι Αγίων Αναργύρων), το τρίτο χωριό είναι το Πολύδροσο – Τσίντζινα. Στην είσοδο του χωριού ακολουθήστε αριστερά την ταμπέλα για Ξενώνα Πρυτανείο. Η είσοδος αυτή προτείνεται και στις περιπτώσεις που έχει χιόνι στην ευρύτερη περιοχή.


FULL MAP
Παρατηρήσεις - Συμβουλές

Υπάρχουν δύο κυρίως είσοδοι από την παλαιά εθνική (χωρίς διόδια), Τριπόλεως – Σπάρτης. Σε χιλιόμετρα αλλά και σε χρόνο οι δύο διαδρομές ελάχιστα διαφέρουν. Ο δρόμος από Αθήνα είναι 3 ώρες σε καλό σχετικά οδικό δίκτυο, πριν αφήσετε την εθνική οδό γεμίστε με καύσιμα το αυτοκίνητό σας, στο χωριό δεν υπάρχει υποδομή για αγορά ειδών καθημερινής ανάγκης, τσιγάρα, εφημερίδες, κλπ. Οι ταμπέλες στις διασταυρώσεις αναφέρουν το χωριό ως ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (αλλά και ως Τσίντζινα).

 
Online Κράτηση

ή    Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 27310 26982